Wanbetalers in de bouwsector: speel kort op de bal


2023 was een uitdagend jaar voor de bouwsector in Limburg, waarbij bijna 20% van de bouwbedrijven worstelde met onvoldoende werk. Helaas suggereren voorspellingen voor 2024 weinig verbetering; bijna 40% van de bedrijven vreest dat dit jaar nog uitdagender zal zijn, volgens een enquête van Bouwunie Limburg.

Een prominent probleem dat werd benadrukt, was de toename van wanbetalers. Bijna 40% van de Limburgse bouwbedrijven rapporteerde dat hun winstgevendheid lager was dan in dezelfde periode vorig jaar, onder andere omdat meer klanten hun facturen te laat of slechts gedeeltelijk betalen.

Om het hoofd te bieden aan de toenemende problematiek van wanbetaling is het cruciaal om deze kwestie aan te pakken. Een goede opvolging van uw betalingen is essentieel om de financiële gezondheid en duurzaamheid van uw bedrijf te waarborgen.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer info over onze incasso-voorwaarden.

Het is immers van belang om kort op de bal te spelen. Recent werd bovendien de regelgeving omtrent invorderingen ten aanzien van particulieren verstrengd. 

Voor invorderingen opzichtens ondernemingen bestaat er een snelle invorderingsprocedure voor niet-betwiste schuldvorderingen.

Zie hierover ook onze eerdere blogberichten:

 

ONBETAALDE FACTUREN : WAT TE DOEN? | Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree

ONBETAALDE FACTUREN : WAT TE DOEN?

 

Hoe uw facturen vlot invorderen? | Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree

Hoe uw facturen vlot invorderen?

 

Contact | Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree

Wilt u dat Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.