Prijsstijgingen doorrekenen, kan dat ?


Corona, de hoge inflatie, de oorlog in Oekraïne, de blokkage van het Suezkanaal .... 

Dit alles heeft de grondstofprijzen fors doen stijgen (en deze stijgen nog steeds dag na dag) waardoor de markt onvoorspelbaar is.

Logischerwijze willen leveranciers de stijgende kosten doorrekenen aan hun klanten, maar kan dit zomaar in lopende contracten ?

Wanneer in het contract (of in de algemene voorwaarden) een prijsaanpassingsclausule of een prijsherzieningsclausule is opgenomen kan de leverancier éénzijdig de prijzen aanpassen (ten aanzien van consumenten moet wel worden aangetoond dat zij kennis hebben van dergelijke clausule en deze aanvaard hebben).

Voornoemde clausule is dus geldig op voorwaarde dat de nieuwe prijs niet alleen transparant te bepalen is (vooraf zal dus moeten bepaald worden op welke wijze de nieuwe prijs moet worden berekend) maar de prijsherziening moet tevens gekoppeld zijn aan objectieve parameters (bijv. grondstofprijzen, transportkosten).

Heeft u vragen over uw huidige contracten of toekomstige contracten neem dat gerust contact met ons op.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.