Familiaal geschil voor de rechtbank? Eerst bij de trajectbemiddelaar langsgaanDeze week verscheen in de krant : "Limburg loopt voorop: hoe je proper kan scheiden". 

Dit artikel verwijst naar een project dat loopt in de Familierechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Limburg waarbij elk (ex-)koppel dat een echtscheidingsprocedure of een procedure met betrekking tot een regeling voor de kinderen heeft opgestart, eerst verplicht dient langs te gaan bij een trajectbemiddelaar die aanwezig is op de rechtbank.

De trajectbemiddelaar informeert partijen over alternatieve mogelijkheden om te scheiden en een regeling voor de kinderen uit te werken, buiten de rechtbank om.

Een belangrijke rol daarbij is weggelegd voor bemiddeling. 

Bemiddeling is een dialoog tussen partijen onder leiding van een onpartijdige bemiddelaar met de bedoeling een evenwichtige oplossing te bekomen. Partijen houden dus zélf de touwtjes in handen en leggen hun lot niet in handen van een rechter. 

Daarnaast beoogt bemiddeling dat partijen "on speaking terms" uit elkaar gaan en, ondanks het einde van de relatie, toch nog door één deur kunnen om samen goede ouders te zijn voor hun kinderen.

Wenst u meer informatie omtrent bemiddeling in familiale geschillen, neem gerust contact op met Mr. Kim Dirckx. Zij is erkend bemiddelaar in familiezaken en is tevens geregeld als trajectbemiddelaar aanwezig op de Familierechtbanken van Hasselt en Tongeren.


Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.