UPDATE: Camerabewaking als bewijs
Onlangs schreven wij omtrent het gebruik van camerabeelden als bewijs.

Samen met de inwerkingtreding van de nieuwe privacyregels van de GDPR op 25 mei a.s., waarover meer in onze vorige post, worden ook de regels betreffende camerabewaking gewijzigd.

Wanneer u een bewakingscamera plaatste aan of in uw zaak, moest u voordien steeds aangifte doen bij de privacycommissie. Die aangifteverplichting valt nu weg, maar de aangifte aan de politiediensten blijft wel behouden. Daartoe zal er een nieuwe online aangiftetoepassing worden ontwikkeld.

Daarnaast is nieuw dat u voortaan ook een register dient bij te houden met alle beeldverwerkingsactiviteiten die u uitvoert.

Ten slotte laten de nieuwe regels toe dat er in de nabijheid van een camera een scherm wordt geplaatst waar de gefilmde beelden in real time worden getoond. Dit kan (potentiƫle) winkeldieven afschrikken en een sterker effect geven dan enkel het pictogram met het bewakingswaarschuwingsignaal.

Avast logo
Dit e-mailbericht is gecontroleerd op virussen met Avast antivirussoftware.
www.avast.com

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.