BVBA wordt BV

BVBA wordt BV: eenvoudiger en flexibeler


De alom bekende BVBA wordt tot BV omgedoopt. Niet enkel de naam verandert, ook de inhoud verandert: ondernemers zullen op een gemakkelijke en flexibele manier een besloten vennootschap kunnen oprichten. De BV moet de voornaamste vennootschapsvorm worden, eentje voor alle doeleinden, aantrekkelijk voor grote bedrijven én kmo's.

Opvallende voordelen:

Geen minimumkapitaal: de regel dat voor het opstarten van de besloten vennootschap 18.550 € startkapitaal nodig is, wordt afgeschaft. Alleen de ondernemer zelf weet immers hoeveel financiering hij nodig heeft voor de opstart van zijn onderneming.

Soepele aandelen: voortaan zullen heel eenvoudig verschillende categorieën aandelen met telkens een ander zeggenschap in het leven kunnen worden geroepen en er zullen in de BV converteerbare obligaties en dergelijke kunnen worden uitgeven. Tot nu had elke BVBA maar één enkele soort aandelen.

De nieuwe wet zal meteen gelden voor al wie een besloten vennootschap wil oprichten. Voor de bestaande BVBA's wordt in een overgangsperiode voorzien, vermoedelijk tot 1 januari 2020.

De tekst van het voorontwerp is nog niet definitief, maar we houden u op de hoogte van deze hervorming.


Virusvrij. www.avast.com

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.