Strengere bestraffing verkeersmisdrijven maar doorgaans kosteloze bijstand raadsman voor politierechtbank


De Kamercommissie Infrastructuur heeft het licht op groen gezet voor strengere straffen (vermoedelijk al vanaf dit voorjaar) voor dronken rijden, rijden zonder rijbewijs, vluchtmisdrijf en recidive. Wie herhaaldelijk zware inbreuken pleegt, zoals dronken rijden en rijden tijdens een rijverbod, kan de straf zien verdubbelen. Ook voor vluchtmisdrijf gaan de maximumstraffen omhoog. De wettekst voert ook strengere straffen in voor alcohol achter het stuur. Wie wordt betrapt voor rijden zonder rijbewijs, kan daarvoor een gevangenisstraf oplopen, en niet enkel een boete. Voor wie meermaals niet-verzekerd rijdt, worden de minimumstraffen bij een eerste recidive binnen de drie jaar na de eerste veroordeling verhoogd naar minstens 3 maanden.

Indien u dient te verschijnen voor de politierechtbank zal de rechtsbijstandverzekering van uw autopolis de advocatenkosten en de gerechtskosten betalen in veel gevallen, bijvoorbeeld u wordt gedagvaard voor de Politierechtbank wegens een snelheidsovertreding, rijden door het rood licht, alcoholintoxicatie, vluchtmisdrijf, u raakt gewond in een verkeersongeval,… Maar ook wanneer u schade hebt geleden bij een verkeersongeval en er betwisting is over de aansprakelijkheid zal uw rechtsbijstandverzekering de advocatenkosten en gerechtskosten voor haar rekening nemen.

Werd u gedagvaard om te verschijnen voor de Politierechtbank of heeft u een geschil of een schadegeval, contacteer dus onmiddellijk uw verzekeringsmakelaar of Advocatenkantoor Paesen & Neyens aan wie u de gegevens van uw verzekering bezorgt. U kan immers steeds zelf uw advocaat kiezen, ook al stelt de verzekering haar eigen advocaat voor.

Virusvrij. www.avast.com

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.