Mondelinge huurovereenkomsten ?


Meestal ondertekenen huurder en verhuurder een schriftelijk huurcontract vóór aanvang van de huur. Dit biedt natuurlijk de meeste zekerheid voor huurder én verhuurder en is bovendien voor woninghuurovereenkomsten verplicht sinds 2007.

Werd geen schriftelijk huurcontract opgesteld of werd het huurcontract niet ondertekend dan betekent dit niet noodzakelijk dat de huur nietig is.  In principe dient deze overeenkomst te worden beschouwd als een mondelinge huurovereenkomst die onderworpen is aan de bepalingen van het gemene huurrecht en de Woninghuurwet. Een van de gevolgen hiervan is dat de huurovereenkomst van bij aanvang wordt beschouwd als een huurovereenkomst van negen jaar, die door de huurder steeds kan worden opgezegd volgens de bepalingen van de Woninghuurwet.

Een opzegging kan best schriftelijk gebeuren per aangetekend schrijven. Nochtans aanvaardt de rechtspraak eveneens mondelinge of stilzwijgende opzeggingen indien dit blijkt uit een gedrag waaruit ondubbelzinnig de wil tot opzegging voortvloeit.

Mocht u vragen hebben bij het opstellen van een huurovereenkomst of een opzegbrief, Advocatenkantoor Paesen & Neyens helpt u graag verder.

Virusvrij. www.avast.com

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.