Ik wil scheiden : wat nu?


Wanneer het  samenleven met de echtgenoot of echtgenote niet meer mogelijk is, worden mensen geconfronteerd met de vraag : wat nu? Wat met onze kinderen? Wat met onze woning? Hoe vinden we een oplossing voor deze problemen? Via een gerechtelijke procedure kunnen zogenaamde “voorlopige” maatregelen worden gevraagd, dit in afwachting tot de echtscheiding rond is. Zoals wie er bijvoorbeeld voorlopig in de gezinswoning mag blijven, wie voorlopig de hypotheek verder moet afbetalen,,… Er zijn ook maatregelen met betrekking tot de kinderen mogelijk zoals de omgangsregeling, betaling van onderhoudsbijdrage, wie de kinderbijslag zal ontvangen,… Let wel : de maatregelen voor de kinderen blijven ook doorlopen na uitspraak van de echtscheiding, de overige maatregelen niet. De echtscheiding  zelf zal door de rechtbank worden uitgesproken na een bepaalde periode. Dit kan bijvoorbeeld na drie maanden wanneer er een akkoord is, maar ook na zes maanden of één jaar, afhankelijk vanaf wanneer partijen apart wonen. Na de echtscheiding komt het dossier terecht bij de notaris, die zal instaan voor de definitieve verdeling van de huwelijksgemeenschap.

Voor verdere vragen kan u bij Advocatenkantoor Paesen & Neyens terecht voor een eerste GRATIS advies iedere vrijdag van 09 - 12 u en dit zonder afspraak.Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.