Wat veranderde er op 1 april 2017 ?

Strengere basisnormen voor brandveiligheid van nieuwe gebouwen
Vanaf 1 april 2017 gelden er strengere basisnormen voor brandveiligheid van nieuwe gebouwen en uitbreidingen van bestaande gebouwen. 

Dossierkosten bij woonleningen aan banden
Om misbruiken te vermijden zijn er vanaf 1 april 2017 maximumbedragen voor de dossierkosten bij woonleningen. Banken mogen daar niet over gaan. Bovendien wordt ook resoluut gekozen voor forfaitaire bedragen. De dossierkosten laten afhangen van het geleende bedrag mag niet meer.

Prenatale erkenning kan gedurende de hele zwangerschap
Een niet-gehuwde ouder kan vanaf 1 april 2017 op elk moment van de zwangerschap een verwekt kind erkennen. Dus ook vanaf het prille begin van de zwangerschap. Enige voorwaarde is dat de zwangerschap moet bevestigd zijn door een zwangerschapsattest. En dat attest kan zowel van een arts als van een vroedvrouw komen.

Adoptie kind voormalige partner mogelijk
Voortaan heeft een kandidaat-adoptant het recht om het kind van een voormalige partner te adopteren, onder strikte voorwaarden evenwel. Daarnaast kan de rechter de weigering van de vader of de moeder van een kind om in te stemmen met de adoptie voortaan makkelijker opzij schuiven wanneer de kandidaat-adoptant de partner of de voormalige partner is. 

Dichte familie meer betrokken bij opname geesteszieke
De directe omgeving van een geesteszieke wordt meer betrokken bij een verplichte opname in een psychiatrische instelling of een verplichte verpleging in een gezin. De rechter moet de directe omgeving horen voor hij een beslissing neemt. Ook de communicatie over gerechtelijke en andere beslissingen rond de opname wordt op punt gezet: zo zullen de partner en de andere ouder van de eventuele kinderen worden ingelicht over een heel pak beslissingen.Virusvrij. www.avast.com

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.