Premie voor handelaars bij hinder wegenwerken


Wegenwerken lijken soms bijna altijd en overal aanwezig. De hinder die deze werken veroorzaken zijn in het bijzonder nadelig voor de lokale handelaars, die vaak geconfronteerd worden met een inkomstenverlies.

Vanaf deze zomer hebben deze handelaars recht op een zogenaamde "hinderpremie". Dit betekent dat zij automatisch een vergoeding van 2000,00 € ontvangen bij ernstige hinder van openbare werken in hun straat. Bovendien hebben zij ook recht op een tegemoetkoming van 80,00 € per dag indien blijkt dat zij hun zaak volledig moeten sluiten. Deze tegemoetkoming wordt toegekend vanaf de 22ste sluitingsdag.

De hinderpremie is wel enkel van toepassing op de klassieke detailhandelaars die in een werfzone liggen. Zelfstandigen die buiten de werfzone liggen, of vrije beroepers en zelfstandigen die het minder van toevallige voorbijgangers moeten hebben, hebben enkel recht op de tegemoetkoming van 80,00 € per dag vanaf de 8e sluitingsdag.Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.