Het overkomt je als vakantieganger liever niet: je huurt een vakantieverblijf, betaalt keurig de gevraagde waarborg, maar na een zorgeloos verblijf en de teruggave van het pand in pico bello staat, lukt het maar niet om dat bedrag terug op je rekening te zien verschijnen. De vraag die dan op je lippen brandt: "Wat nu?"
Dadelijk Regelen: De Sleutel tot Succes?
Je kent het spreekwoord: 'Voorkomen is beter dan genezen'. Dit is ook zo wanneer we het hebben over de huurwaarborg van een vakantiewoning. Aan het einde van de huur is het slim om de verhuurder meteen te vragen de waarborg terug te storten. Doet hij dit zonder morren, dan is er geen vuiltje aan de lucht.
De Ingebrekestelling
Stel nu dat de verhuurder de hakken in het zand zet en de waarborg onterecht achterhoudt, wat dan? Een eerste slimme zet is het versturen van een aangetekende ingebrekestelling. Hiermee geef je een duidelijk signaal af: "Ik meen het ernstig".
Geen reactie ? Tijd voor Juridische Actie!
Als reactie op jouw ingebrekestelling nog steeds geen waarborg teruggezien? Dan wordt het tijd om de zaken formeel aan te pakken en een laagdrempelige verzoeningsprocedure voor de Vrederechter op te starten. Zo'n verzoeningsprocedure bij de Vrederechter kan de deur openen die tot nu toe gesloten bleef. Wil de verhuurder van geen wijken weten, dan kan een effectieve gerechtelijke procedure worden overwogen.
Vakantiewoning in het Buitenland:
Let op : In het buitenland kunnen er afwijkende regels van toepassing zijn.
De wetten van het land waarin de vakantiewoning is gelegen zijn dan immers van toepassing.
Contact | Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | BreeWilt u dat Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. |