Gewijzigde rijopleiding sedert 1 maart!


Vanaf 1 maart 2024 zijn er belangrijke wijzigingen in de rijopleiding in Vlaanderen:

  1. Nieuwe geldigheidstermijnen voor voorlopige rijbewijzen: Met begeleiding blijft het rijbewijs 36 maanden geldig; zonder begeleiding 18 maanden; en voor wie recent een voorlopig rijbewijs had dat nu verlopen is, geldt nu een termijn van 12 maanden.
  2. Vormingsmoment verplicht voor begeleiders: Begeleiders zullen een drie uur durende opleiding moeten volgen, bedoeld om hen te leren hoe een kandidaat-bestuurder veilig te begeleiden. Deze opleiding kost 20 euro.
  3. Langere oefenperiode voor praktijkexamen: De vereiste oefenperiode wordt verlengd van drie naar vijf maanden.

Deze veranderingen zijn bedoeld om de veiligheid op de wegen te verhogen. Zowel leerlingen als begeleiders dienen op de hoogte te zijn van deze nieuwe regels.

Heeft u vragen over de nieuwe regelgeving of over Verkeersrecht in het algemeen? Neem dan contact op met Advocatenkantoor PaesenNeyensDirckx. We zijn ervaren in verkeersrecht en kunnen u adviseren en uw vragen beantwoorden. Bel ons op +32 (0)89 25 85 25, mail ons op advocaten@paesenneyens.be of vul het contactformulier in op onze website. 

Image description

Advocaten & bemiddelaars | Advocaten PaesenNeyensDirckx | Bree

Wilt u dat Advocaten PaesenNeyensDirckx uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.