Tijdelijk huisverbod in opmars


Het aantal tijdelijke huisverboden dat door de parketten in Vlaanderen wordt opgelegd, is in drie jaar tijd verdrievoudigd. 

Wat is een tijdelijk huisverbod?

Bij gevallen van partnergeweld of intrafamiliaal geweld kan het parket een tijdelijk huisverbod opleggen, waardoor het gewelddadige gezinslid maximaal 14 dagen geen contact mag hebben met het gezin. Deze termijn kan door de rechter nog verlengd worden tot maximaal 3 maanden. De afkoelingsperiode geeft gezinnen de kans om weer rust te vinden, hulp te zoeken en/of hun problemen aan te pakken.

Het lijkt erop dat er een groeiend bewustzijn is bij de politie en het parket over de effectiviteit van deze maatregel. Dit, samen met de inzet van aanvullende middelen om gezinnen in een geweldssituatie te begeleiden, heeft geleid tot een toename van het aantal opgelegde tijdelijke huisverboden.

Tijdelijke huisverboden: een stap voorwaarts

De frequentere toepassing van tijdelijke huisverboden is een stap voorwaarts voor de bescherming van gezinnen die te maken hebben met huiselijk geweld. 

Bij Advocatenkantoor Paesen-Neyens-Dirckx begrijpen we de complexiteit van deze situaties en de noodzaak om snelle en effectieve maatregelen te nemen. Voor advies of ondersteuning bij dergelijke juridische kwesties, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contact | Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree

Contact | Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree

Wilt u dat Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.