Verhuur van Commercieel Vastgoed: Hoe zich beschermen tegen wanbetaling?


Verhuur van Commercieel Vastgoed: Hoe zich beschermen tegen wanbetaling?

Het beheren van commercieel vastgoed brengt tal van uitdagingen met zich mee. Een van de meest frustrerende scenario's waarmee je als verhuurder geconfronteerd kan worden, is wanbetaling. Maar hoe kan je je als verhuurder beschermen tegen deze financiële tegenslag? Een mogelijke oplossing is het opnemen van een hoofdelijkheidsclausule in je huurcontract.

Wanneer een huurder (de vennootschap) niet in staat is om de huur te betalen, ben je als verhuurder vaak degene die de financiële last moet dragen. Daarom is het cruciaal om jezelf zo goed mogelijk te beschermen tegen de insolventie van je huurder. Door het opnemen van een hoofdelijkheidsclausule in je huurcontract, kan je een andere persoon - bijvoorbeeld de bestuurder van de vennootschap - persoonlijk aansprakelijk stellen voor de huurschulden, mocht de huurder niet in staat zijn deze te voldoen.

Deze clausule biedt je niet alleen extra financiële bescherming, maar kan ook dienen als afschrikmiddel voor potentiële wanbetalers. Wanneer er een hoofdelijkheidsclausule aanwezig is in het huurcontract, zullen huurders waarschijnlijk tweemaal nadenken voordat ze hun huurverplichtingen niet nakomen, aangezien de financiële gevolgen ook persoonlijk gevoeld kunnen worden.

Maar wat als er geen hoofdelijkheidsclausule in het contract staat? In dat geval wordt het aanzienlijk moeilijker om de huurachterstand te vorderen. Bestuurders zijn namelijk niet automatisch aansprakelijk voor de schulden van de vennootschap. Je zou dan een procedure in bestuurdersaansprakelijkheid kunnen opstarten, maar dit is een tijdrovend proces.

Je kunt ook overwegen om beslag te leggen op de goederen van de huurder, of andere zekerheden te verlangen. Deze stappen kunnen ook genomen worden wanneer het contract al afgesloten is en je problemen verwacht.

Om deze complexe processen te navigeren, kan het nuttig zijn om professioneel juridisch advies in te winnen. Advocatenkantoor Paesen-Neyens-Dirckx heeft uitgebreide ervaring met huurrecht en kan je hierbij helpen. Ons doel is om je de best mogelijke juridische ondersteuning te bieden om je investeringen te beschermen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen om je situatie te bespreken.

Contact | Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree

Contact | Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree

Wilt u dat Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.