Vlucht geannuleerd wegens staking


Vlucht geannuleerd wegens staking? Ontdek of u recht heeft op een schadevergoeding

Vandaag in de krant : 40 procent vluchten Ryanair gaat dit weekend niet door, mogelijk 18.000 passagiers getroffen

Het kan erg frustrerend zijn wanneer uw vlucht wordt geannuleerd vanwege een staking. Naast het ongemak dat dit met zich meebrengt, vraagt u zich misschien af of u recht heeft op een schadevergoeding. In dit artikel zullen we uitleggen wat uw rechten zijn en welke stappen u kunt ondernemen om compensatie te krijgen.

Passagiersrechten en Compensatie

In de Europese Unie worden passagiersrechten beschermd door Verordening (EG) nr. 261/2004. Deze verordening voorziet in compensatie in het geval van vluchtvertragingen, annuleringen of instapweigering. Om te bepalen of u recht heeft op een schadevergoeding, moet u rekening houden met de volgende criteria:

  1. Vertrek vanuit een EU-luchthaven: U komt in aanmerking voor compensatie als uw vlucht vertrekt vanuit een luchthaven in de Europese Unie.
  2. Luchtvaartmaatschappij gevestigd in de EU: Als de luchtvaartmaatschappij waarmee u vloog gevestigd is in de EU, komt u in aanmerking voor compensatie. Als het een niet-EU-maatschappij is, moet de vlucht aankomen op een EU-luchthaven.
  3. Geen buitengewone omstandigheden: De annulering mag niet het gevolg zijn van buitengewone omstandigheden, zoals slecht weer, politieke onrust of een staking van de luchtverkeersleiding.
  4. Schuld van de luchtvaartmaatschappij: De annulering moet de schuld zijn van de luchtvaartmaatschappij. Als zij verantwoordelijk zijn voor de staking, komt u mogelijk in aanmerking voor compensatie.

Stappen om compensatie te krijgen

Als uw situatie aan de bovengenoemde criteria voldoet, kunt u de volgende stappen ondernemen om compensatie te krijgen:

  1. Neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij: Informeer bij de luchtvaartmaatschappij over uw rechten en vraag naar eventuele compensatie waar u recht op hebt.
  2. Verzamel bewijsmateriaal: Verzamel alle relevante documentatie, zoals boekingsbevestigingen, boardingpassen en eventuele communicatie met de luchtvaartmaatschappij.
  3. Zoek juridisch advies: Als de luchtvaartmaatschappij weigert om compensatie te bieden, kunt u overwegen juridisch advies in te winnen of contact op te nemen met een gespecialiseerd advocatenkantoor.

Conclusie

Hoewel een geannuleerde vlucht als gevolg van een staking erg vervelend kan zijn, heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding op basis van de EU-verordening voor passagiersrechten. Het is belangrijk om de criteria te controleren en indien nodig de juiste stappen te nemen om compensatie te krijgen. Vergeet niet om contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij voor specifieke informatie en ondersteuning.

Onthoud dat het verkrijgen van compensatie niet altijd gegarandeerd is en dat het proces per luchtvaartmaatschappij kan verschillen. We raden u aan om professioneel advies in te winnen als u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het verkrijgen van de vergoeding waar u recht op hebt.

Contact | Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree

Contact | Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree

Wilt u dat Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

ONTDEK MEER

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.