ADVOCATEN IN EEN NIEUWE ROL
Een gerechtelijke procedure duurt lang en de uitkomst blijft onzeker. Het is daarom in het belang van de cliënt hem te informeren over mogelijke alternatieven om zónder tussenkomst van een rechtbank een oplossing te bekomen.

Eén van deze nieuwe wettelijke mogelijkheden is de collaboratieve ONDERHANDELING waarbij partijen zich uitdrukkelijk verbinden in eerste instantie NIET naar de rechtbank te stappen maar ervoor kiezen zich aan een onderhandelingstafel laten bijstaan door een erkende collaboratieve advocaat die zijn cliënt in een vertrouwelijk onderhandelingsproces zal begeleiden naar een zo optimaal mogelijk onderhandeld AKKOORD met dezelfde waarde als een gerechtelijke beslissing.

Eén van de vele voordelen van een collaboratieve onderhandeling is dat de cliënt zélf de oplossing van het conflict in eigen handen houdt en vermijdt in een lange juridische veldslag met hoog oplopende gerechtskosten te verzanden.

Een bijkomend voordeel is dat de collaboratieve onderhandeling niet alleen op grond van wetten wordt gevoerd maar ook rekening houdende met de noden van de partijen en alles wat zij belangrijk vinden, hetgeen in een traditionele gerechtelijke procedure uiteraard niet mogelijk is.

Voor eventuele vragen hierover kan u vrijblijvend contact opnemen met een Erkende Collaboratieve Advocaat binnen ons kantoor.


Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.