Gelden de verkeersregels op een parking ?Het gebeurt dagelijks, aanrijdingen op een parking van een supermarkt, een winkelcentrum, een voetbalstadion, een betaalparking in een stad, ...
De vraag is of deze parkings vallen onder de definitie "openbare weg" en dus het Wegverkeersreglement van toepassing is.
In een recent arrest van het Hof van Cassatie wordt nogmaals benadrukt dat een parkeerterrein, zelfs wanneer dit afgebakend en slechts tegen betaling toegankelijk is, als een openbare weg kan worden gekwalificeerd op voorwaarde dat het parkeerterrein voor alle weggebruikers zonder onderscheid toegankelijk is.
In het voorliggend arrest was het Hof van Cassatie van oordeel dat op parking C van Brussels Expo het verboden is te parkeren op de parkeerplaatsen die voorbehouden zijn voor personen met een handicap (artikel 25.1.14° Wegverkeersreglement).
Heeft u een aanrijding gehad/veroorzaakt op een parking en is er discussie wie hiervoor verantwoordelijk is, neem gerust contact op met ons kantoor. De kosten voor dit juridisch advies worden doorgaans betaald door uw rechtsbijstandsverzekeraar.


Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.