Verkeersinbreuk begaan met bedrijfsvoertuig : Vermijd hoge boetes !!
Wanneer een verkeersovertreding wordt begaan met een voertuig ingeschreven op naam van een rechtspersoon (NV, BV,…) is deze verplicht om binnen de 15 dagen nadat hierom wordt gevraagd de identiteit van de bestuurder mee te delen (art. 67ter Wegverkeerswet). 

Het innen van geldboetes wordt georganiseerd via de website www.verkeersboetes.be. De door politie of parket verstuurde brieven bevatten de vraag naar de identiteit van de bestuurder.

Dit veroorzaakt vaak verwarring omdat de verplichting voor de rechtspersoon om de identiteit van de bestuurder mee te delen op deze brief wordt vermeld onder het gedeelte "Hoe betwist u de verkeersboete?". Op voornoemde website moet u dan het betwistingsformulier invullen en de identiteit van de bestuurder meedelen.

Hoewel hiermee grote onduidelijkheid wordt veroorzaakt is recente rechtspraak van oordeel dat dit niet kan leiden tot vrijspraak voor een overtreding van art. 67ter Wegverkeerswet. De verplichting tot mededeling van de identiteit van de bestuurder is een verplichting die voortvloeit uit de wet en dat iedereen geacht wordt de wet te kennen. Naar onze mening kan in bepaalde omstandigheden de vraag gesteld worden of er geen sprake is van onoverkomelijke dwaling die wordt veroorzaakt door deze onduidelijke en dubbelzinnig instructies.

Hoe dan ook raden wij u aan om tijdig de identiteit van de bestuurder van het voertuig ingeschreven op naam van uw rechtspersoon door te geven. Een lijst bijhouden met de gegevens van de bestuurders die met het voertuig rijden of de gebruikelijke bestuurder registreren in de Kruispuntbank Voertuigen kan u hierbij helpen.

Heeft u hierover verder nog vragen aarzel dan niet om ons te contacteren.

www.paesenneyens.be

Gratis eerste advies elke vrijdag tussen 09u – 12u zonder afspraak (volledig corona proof !)

$show=home

Laatste Nieuws_$type=sticky$count=4$author=0$comment=0$hide=post

Naam

domein faq nieuws
false
ltr
item
Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree: Verkeersinbreuk begaan met bedrijfsvoertuig : Vermijd hoge boetes !!
Verkeersinbreuk begaan met bedrijfsvoertuig : Vermijd hoge boetes !!
https://1.bp.blogspot.com/-dhrtntOooDc/YEI9l0pts_I/AAAAAAAAA-E/WajhVGhoJgULNRXRxl9vhokhmu3HGdu3QCLcBGAsYHQ/w466-h214/vrachtwagen.png
https://1.bp.blogspot.com/-dhrtntOooDc/YEI9l0pts_I/AAAAAAAAA-E/WajhVGhoJgULNRXRxl9vhokhmu3HGdu3QCLcBGAsYHQ/s72-w466-c-h214/vrachtwagen.png
Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree
https://www.paesenneyens.be/2021/03/verkeersinbreuk-begaan-met.html
https://www.paesenneyens.be/
https://www.paesenneyens.be/
https://www.paesenneyens.be/2021/03/verkeersinbreuk-begaan-met.html
true
7847833037853602102
UTF-8
Gen berichten ZIE ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home Pagina's Berichten Zie alles Aanbevolen LABEL Archief ZOEK Alle berichten Geen berichten gevonden Terug Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zo Ma Di Wo Do Vr Za Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minuut geleden $$1$$ minuten geleden 1 uur geleden $$1$$ uren geleden Gisteren $$1$$ dagen geleden $$1$$ weeken geleden meer dan 5 weken geleden Volgers Volg Deze content is premium Deel a.u.b. om te openen Kopie alle code Selecteer alle code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy