Beëindiging van woninghuur : het belang van de plaatsbeschrijving
Bij de beëindiging van de huur moet de huurder het gehuurde goed teruggeven aan de verhuurder in zijn oorspronkelijke staat (dus zoals hij het heeft gekregen).
De oorspronkelijke staat moet blijken uit de plaatsbeschrijving die bij het aangaan van de huurovereenkomst werd opgemaakt.
Schade of gebreken die niet vermeld staan in deze plaatsbeschrijving moet de huurder herstellen of vergoeden (tenzij de schade een gevolg is van normale slijtage door ouderdom of overmacht of als het herstellingen betreft die ten laste zijn van de verhuurder).

Wat als er geen (of een onvoldoende gedetailleerde) plaatsbeschrijving bij aanvang van de huur werd opgemaakt ?

In dat geval wordt vermoed dat de huurder het pand verlaten heeft in de toestand waarin dit zich oorspronkelijk bevond zodat de huurder bijgevolg niet verantwoordelijk is voor mogelijke schade, tenzij de verhuurder kan bewijzen dat de schade door de huurder is veroorzaakt.

Voor de huurovereenkomsten gesloten na 01/01/2019 geldt de wettelijke bepaling dat als één van de partijen daarom verzoekt de plaatsbeschrijving bij uittrede verplicht is. Weigert één van de partijen of bereiken partijen geen overeenstemming over de schade(begroting), kan een partij, binnen de maand na de ontruiming van het goed, bij de Vrederechter de aanstelling van een deskundige vragen. 

Wat met de huurwaarborg ?

Komen partijen tot een akkoord dan kan de huurwaarborg worden vrijgegeven (desgevallend na afhouding van het overeengekomen bedrag van de schade).
Bij betwisting zal de Vrederechter moeten oordelen over de vrijgave ervan.
Let op : voor huurovereenkomsten gesloten na 01/01/2019 moet de verhuurder zijn rechtsvordering tot vrijgave van de huurwaarborg in zijn voordeel instellen binnen het jaar na beëindiging van de huurovereenkomst.

Voor meer info kan u steeds bij ons terecht.

 
$show=home

Laatste Nieuws_$type=sticky$count=4$author=0$comment=0$hide=post

Naam

domein faq nieuws
false
ltr
item
Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree: Beëindiging van woninghuur : het belang van de plaatsbeschrijving
Beëindiging van woninghuur : het belang van de plaatsbeschrijving
https://lh3.googleusercontent.com/-QpNzr2mPfRw/YFS6mfbHVbI/AAAAAAAAA-8/9s6dbCtw6D4ljdO9NrMWpmOXApFOzHQnACLcBGAsYHQ/image.png
https://lh3.googleusercontent.com/-QpNzr2mPfRw/YFS6mfbHVbI/AAAAAAAAA-8/9s6dbCtw6D4ljdO9NrMWpmOXApFOzHQnACLcBGAsYHQ/s72-c/image.png
Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree
https://www.paesenneyens.be/2021/03/beeindiging-van-woninghuur-het-belang.html
https://www.paesenneyens.be/
https://www.paesenneyens.be/
https://www.paesenneyens.be/2021/03/beeindiging-van-woninghuur-het-belang.html
true
7847833037853602102
UTF-8
Gen berichten ZIE ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home Pagina's Berichten Zie alles Aanbevolen LABEL Archief ZOEK Alle berichten Geen berichten gevonden Terug Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zo Ma Di Wo Do Vr Za Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minuut geleden $$1$$ minuten geleden 1 uur geleden $$1$$ uren geleden Gisteren $$1$$ dagen geleden $$1$$ weeken geleden meer dan 5 weken geleden Volgers Volg Deze content is premium Deel a.u.b. om te openen Kopie alle code Selecteer alle code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy