Lot van huurovereenkomst bij overlijden van huurder of verhuurder


Het ontwerp van het Vlaamse Huurdecreet voert een aantal belangrijke wijzigingen in m.b.t. de verhuring van “een voor bewoning bestemd goed of een deel ervan”, in het Vlaams Gewest.

Volgens de huidige voorschriften loopt een huurovereenkomst na het overlijden van de huurder of de verhuurder gewoon verder, waarbij de erfgenamen in de rechten en plichten van de overleden huurder of verhuurder treden.

De nieuwe toekomstige regeling in het Vlaamse Huurdecreet zal een onderscheid maken naargelang de huurder overlijdt, dan wel de verhuurder.

Ingeval de verhuurder overlijdt blijft de huurovereenkomst bestaan. Hier blijft de oude regeling dus gelden. De huurder kan de huurovereenkomst verderzetten met de erfgenamen van de verhuurder.

Ingeval de huurder overlijdt geldt een nieuwe regeling, namelijk:

  • Uiterlijk tegen het einde van de tweede maand na het overlijden van de huurder, kunnen de erfgenamen van de huurder aan de verhuurder meedelen dat zij de huurovereenkomst willen verderzetten. De huurovereenkomst loopt in dit geval gewoon verder en de erfgenamen nemen vanaf de datum van overlijden alle huurverplichtingen op zich.
  • Laten de erfgenamen tegen het einde van de tweede maand na het overlijden weten dat ze het contract niet verderzetten of laten ze niets weten aan de verhuurder, dan eindigt het huurcontract van rechtswege op deze datum.  In deze hypothese zijn de erfgenamen een schadevergoeding van één maand huur verschuldigd, bovenop de vervallen huur (2 maanden) sedert het overlijden.
Met de nieuwe regeling kan er dus ten laste van erfgenamen niet meer dan drie maanden bijkomende huur verschuldigd zijn na het overlijden.

Virusvrij. www.avast.com

$show=home

Laatste Nieuws_$type=sticky$count=4$author=0$comment=0$hide=post

Naam

domein faq nieuws
false
ltr
item
Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree: Lot van huurovereenkomst bij overlijden van huurder of verhuurder
Lot van huurovereenkomst bij overlijden van huurder of verhuurder
https://1.bp.blogspot.com/-SaSL7LkWKks/WgAZCHiyVAI/AAAAAAAAAhQ/tfL5IXlw3c8SFVUJEaD3R98OvwTizHf2gCK4BGAYYCw/s320/image001-748269.png
https://1.bp.blogspot.com/-SaSL7LkWKks/WgAZCHiyVAI/AAAAAAAAAhQ/tfL5IXlw3c8SFVUJEaD3R98OvwTizHf2gCK4BGAYYCw/s72-c/image001-748269.png
Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX | Bree
https://www.paesenneyens.be/2017/11/lot-van-huurovereenkomst-bij-overlijden.html
https://www.paesenneyens.be/
https://www.paesenneyens.be/
https://www.paesenneyens.be/2017/11/lot-van-huurovereenkomst-bij-overlijden.html
true
7847833037853602102
UTF-8
Gen berichten ZIE ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home Pagina's Berichten Zie alles Aanbevolen LABEL Archief ZOEK Alle berichten Geen berichten gevonden Terug Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zo Ma Di Wo Do Vr Za Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minuut geleden $$1$$ minuten geleden 1 uur geleden $$1$$ uren geleden Gisteren $$1$$ dagen geleden $$1$$ weeken geleden meer dan 5 weken geleden Volgers Volg Deze content is premium Deel a.u.b. om te openen Kopie alle code Selecteer alle code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy