Binnenkort automatische kwijtschelding schulden voor failliete eenmanszaak


Eenmanszaken die over de kop gaan, krijgen weldra automatisch een kwijtschelding van hun restschulden. Restschulden zijn de bedragen die de gefailleerde schuldenaar nog moet betalen aan zijn schuldeisers, nadat de curator de goederen van de gefailleerde heeft verkocht en de opbrengst heeft aangewend om de schuldeisers terug te betalen. Het enige dat de gefailleerde moet doen om de kwijtschelding te krijgen, is een aanvraag daartoe indienen bij de rechtbank binnen de drie maanden na de bekendmaking van het faillissementsvonnis. De kwijtschelding wordt dan automatisch toegekend en de gefailleerde is verlost van zijn schulden. De gedachtegang achter dit nieuwe wetsontwerp is dat men de gefailleerde alle kansen wil geven om met een schone lei te herbeginnen.

Voor de schuldeisers wordt derhalve het steeds moeilijker om hun geld te recupereren wanneer hun schuldenaar failliet gaat. Het is daarom zeer belangrijk dat u als schuldeiser uw facturen niet te lang laat liggen en kort op de bal speelt om uw facturen in te vorderen. Advocatenkantoor Paesen & Neyens hanteert hiervoor forfaitaire invorderingstarieven.

Virusvrij. www.avast.com

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Blijf in het nu

In de kijker

Contacteer ons

Advocaten PAESEN-NEYENS-DIRCKX

Wilt u dat Advocatenkantoor PAESEN-NEYENS-DIRCKX uw juridische zaken behartigt, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.